8/7/11

ΟΤΕ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συνάδελφοι Καλημέρα!
 Στα πλαίσια επανέναρξης του διαλόγου για τα εκκρεμή ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του ΟΤΕ, πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση μεταξύ της Διοίκησης του ΟΤΕ και της ΟΜΕ-ΟΤΕ. Κατά τη συνάντηση η πλευρά της Διοίκησης κατέθεσε τα θέματα που επιθυμεί να συζητηθούν χωρίζοντάς τα σε τρεις ενότητες:
Στη πρώτη ενότητα τοποθέτησε τα θέματα που η διευθέτησή τους απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη της ΟΜΕ-ΟΤΕ (υπογραφή ΣΣΕ). Θέματα της ενότητας είναι η άρση της μονιμότητας για το πριν του 2005 προσωπικού, το πάγωμα της ωρίμανσης, η κατάργηση επιδομάτων, η διευθέτηση του χρόνου εργασίας, το πειθαρχικό δίκαιο, ο περιορισμός των κανονικών αδειών, των αδειών ασθενείας και των συνδικαλιστικών αδειών στα πλαίσια των προβλεπόμενων από την εργατική νομοθεσία.
Στη δεύτερη ενότητα τοποθέτησε θέματα που αποτελούν διευθυντικό δικαίωμα που έχουν όμως επίπτωση στο Ανθρώπινο Δυναμικό δηλώνοντας ότι προτίθεται να ενημερώσει την Ομοσπονδία για τις αποφάσεις της. Το βασικότερο από τα θέματα αυτά είναι οι οργανωτικές αλλαγές στην επιχείρηση.
Τέλος στη τρίτη ενότητα τοποθέτησε θέματα που μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο διαβούλευσης μεταξύ των δύο πλευρών. Στα θέματα αυτά ενέταξε το Λογαριασμό Νεότητας, τον ΟΠΑΚΕ, τη δημιουργία νέας θυγατρικής ορισμένου σκοπού και την μετακίνηση προσωπικού του ΟΤΕ σε αυτήν και σχέδιο αποχώρησης προσωπικού, δημιουργία νέου μισθολογίου βασιζόμενου στη σημαντικότητα της θέσης και στην απόδοση.
Σίγουρα το φετινό μνημονιακό καλοκαίρι προβλέπεται πολύ θερμό για μας τους εργαζόμενους στον Όμιλο, είναι  ώρες ευθύνης για όλους...
-Για τη διοίκηση του ΟΤΕ  που ακόμα πελαγοδρομεί σε θέματα αναδιοργάνωσης, που κρύβεται πίσω από τη "δαιμονοποίηση" της Ρυθμιστικής Αρχής (ΕΕΤΤ) για την συνεχή μείωση της συνδρομητικής βάσης του ΟΤΕ, για μια διοίκηση που πέραν της στοχοποίησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων δυστυχώς δεν έχει κάνει τις καίριες παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα και τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας.
-Για την ΟΜΕ-ΟΤΕ που πρέπει να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες διαλόγου, και να βελτιώσει τα φανερά έλλειμματά της, σε θέματα χάραξης στρατηγικής, επεξεργασίας και κατάθεσης τεκμηριωμένων προτάσεων, ισχυρής νομικής υποστήριξης, συνεχούς ενημέρωσης των συναδέλφων και των πρωτοβάθμιων σωματείων (για να μη ενημερωνόμαστε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης), και λειτουργίας των συλλογικών της οργάνων που θα ισχυροποιήσουν τη διαπραγματευτική της ισχύ.
-Για τις όποιες συνδικαλιστικές παρατάξεις και φορείς που θα αποτελέσουν προτεραιότητές τους  οι επερχόμενες συνδικαλιστικές εκλογικές διαδικασίες και όχι η κατοχύρωση των θέσεων εργασίας μας και των δικαιωμάτων μας...
                                                                                                                                                                   Πολλούς χαιρετισμούς
                                                                                                                                                                     Νίκος   Πυλαφάς
ΕΕΤΕ ΟΤΕ
Τ. Δ. Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
                                                       
Τηλ. 2810- 395892-16 
Fax 2810 -325126 
email: eete.ote.anatolikis.kritis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι (ανώνυμοι) συνάδελφοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Υβριστικά και εκτός θέματος μηνύματα θα διαγράφονται. Μη χρησιμοποιείτε greeklish.