5/10/11

Επιστολή της ΟΜΕ-ΟΤΕ προς ΕΕΤΕ & ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αριθμ. Πρωτ. 5965                                                Αθήνα  3-10-2011
         
  ΠΡΟΣ : - Τον Πρόεδρο και Γεν. Γραμματέα της ΕΕΤΕ – ΟΤΕ
                - Τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ
  Συνάδελφοι,
          Αντιλαμβάνεστε πλήρως ότι στη δύσκολη αυτή συγκυρία και εν όψει των σοβαρών  προβλημάτων που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε, η συνοχή της ΟΜΕ-ΟΤΕ που και από το καταστατικό της βασίζεται στην στήριξη των Σωματείων-μελών, καθίσταται επιτακτική.
          Όπως επίσης επιτακτικό καθήκον κάθε Σωματείου μέλους είναι, να  προστατεύσει κατά τη δική του εκτίμηση και με βάση  τις αποφάσεις των Οργάνων του, την αυτονομία και τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των μελών του.
          Μετά την τοποθέτηση και την καταψήφιση της συμφωνίας-πλαίσιο της 23-9-2011 μεταξύ ΟΜΕ-ΟΤΕ και ΟΤΕ, (όπως αυτή διανεμήθηκε στα μέλη του Δ.Σ. της ΟΜΕ-ΟΤΕ και κατατέθηκε στα πρακτικά του Δ.Σ. στις 26-9-2011) από τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΜΕ-ΟΤΕ που ανήκουν στην  Ένωσής σας, και με βάση το καταστατικό της ΟΜΕ-ΟΤΕ αλλά και το Ν.1876/90, σας καλούμε:
          Να μας γνωστοποιήστε σχετική απόφαση Οργάνου σας, εντός δεκαημέρου  και πάντως πριν την ολοκλήρωση της επεξεργασίας της ΕΣΣΕ, με την οποία θα ζητείται η εξαίρεση των μελών της ΄Ενωσής σας, προκειμένου από κοινού να διερευνήσουμε  και να διατυπώσουμε όρους εξαίρεσης των μελών σας, στην υπό κατάρτιση Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
                        


Κοινοποίηση : Σωματεία-Μέλη ΟΜΕ-ΟΤΕ





Αριθμ. Πρωτ.:698                                                                 Αθήνα: 4-10-2001
                                                 ΠΡΟΣ: ΟΜΕ-ΟΤΕ
         Σχετ. υπ’ αριθμ. 5965  επιστολή  ΟΜΕ-ΟΤΕ  της 3-10-2011
Συνάδελφοι.
   Με αφορμή την παραπάνω επιστολή σας - πρωτοφανή στα συνδικαλιστικά δρώμενα -που με έκπληξη πληροφορηθήκαμε, έχουμε να σας επισημάνουμε τα παρακάτω :
     Αντιλαμβανόμαστε πλήρως, ότι σ’ αυτήν τη δύσκολη κατάσταση που ζει η χώρα μας και όλοι οι εργαζόμενοι, είναι απαραίτητη η συνοχή της ΟΜΕ-ΟΤΕ, η οποία όμως διασφαλίζεται με την εύρυθμη λειτουργία των οργάνων διοίκησής της, την απαρέγκλιτη τήρηση του καταστατικού της, των Νόμων και των εγκυκλίων, τις σαφείς και τεκμηριωμένες θέσεις της, τη σύνθεση των απόψεων και το σεβασμό της ελεύθερης βούλησης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της και των σωματείων μελών της και κυρίως με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον ΟΤΕ.
Τα μέλη της Ένωσής μας που μετέχουν στο Δ.Σ. της ΟΜΕ-ΟΤΕ εκλέχτηκαν από το Εκλογικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας με ψηφοδέλτια που συμμετείχαν Σύνεδροι και άλλων Συλλόγων και εκπροσωπούν, όπως όλα τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, το σύνολο των εργαζόμενων και όχι μόνο τα μέλη της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ. Αυτό και μόνο το γεγονός καθιστά το περιεχόμενο της επιστολής σας απόπειρα εκτροπής.
Σύμφωνα με εγκύκλιο της ΓΣΕΕ της 4-1-2011 (συνημμένη στην παρούσα) που ερμηνεύει το Νόμο 3899/2010 αλλά και άλλες σχετικές νομολογίες, οι ΕΣΣΕ δεσμεύουν όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης. Ο Νόμος 1876/90 δίνει για το χώρο μας μόνο στην ΟΜΕ-ΟΤΕ το δικαίωμα σύναψης και υπογραφής ΕΣΣΕ και δεν προβλέπει πουθενά εξαιρέσεις ακόμα και για εργαζόμενους που δεν είναι μέλη σωματείων. Δεν είναι λυπηρό να αγνοείτε το νομικό πλαίσιο περί ΣΣΕ και να διαπραγματεύεστε και διαχειρίζεστε τη τύχη 11.000 εργαζόμενων;
Σύμφωνα με το καταστατικό της ΟΜΕ-ΟΤΕ (άρθρο 8, Υποχρεώσεις Μελών) τα σωματεία – μέλη της  οφείλουν να μην ενεργούν μεμονωμένα. Μας ζητάτε να αθετήσουμε τις υποχρεώσεις μας;
Σε κάθε περίπτωση δημόσια ανακοινώσατε ότι το Δ.Σ. της ΟΜΕ-ΟΤΕ (που εκφράζει το σύνολο των εργαζόμενων) ενέκρινε την υπόψη συμφωνία με συντριπτική μάλιστα πλειοψηφία (25 ΝΑΙ στα 34 παρόντα μέλη) και σας εξουσιοδότησε να προχωρήσετε στη σύνταξη κειμένου ΕΣΣΕ. Γιατί  επιχειρείτε με την επιστολή σας να εκβιάσετε τα μέλη του τρίτου σε δύναμη μελών σωματείου του χώρου; Σε τι αποσκοπείτε;
Εμείς ομόφωνα δεν αμφισβητούμε τη νομιμότητα αυτής της απόφασης. Εσείς γιατί αμφισβητείτε το δικαίωμα της διαφορετικής άποψης επιλεκτικά ορισμένων μόνο μελών του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας προτείνοντας σε εμάς μια παράνομη, αντικαταστατική και αντιδεοντολογική πράξη; Πότε στην ιστορία της ΟΜΕ-ΟΤΕ συνέβη κάτι παρόμοιο;
Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μας σας εγκαλούμε στη τάξη...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
  1. Σωματεία μέλη
  2. Μέλη Δ.Σ.
  3. Τ.Δ.Ε.
Για το Δ.Σ. της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ                                
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  
                                ΝΙΚΟΣ  ΠΥΛΑΦΑΣ                         ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΗΛΙΩΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι (ανώνυμοι) συνάδελφοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Υβριστικά και εκτός θέματος μηνύματα θα διαγράφονται. Μη χρησιμοποιείτε greeklish.