16/9/11

Συνάντηση της διαπραγματευτικής ομάδας της ΟΜΕ με τη διοίκηση του ΟΤΕ


Πραγματοποιήθηκε εχθές Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, μετά από γραπτό αίτημα της ΟΜΕ-ΟΤΕ, συνάντηση των διαπραγματευτικών ομάδων της Ομοσπονδίας και της Διοίκησης ΟΤΕ. Στη συνάντηση ήταν παρόν και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ. Η ΟΜΕ-ΟΤΕ του ζήτησε την απόσυρση από το σημερινό Δ.Σ. ΟΤΕ των τριών θεμάτων που αφορούν το Ανθρώπινο Δυναμικό:
-Eπιβολή τετραήμερης εβδομάδας εργασίας με ανάλογη μείωση των αποδοχών μέσω της διαδικασίας του άρθρου 15 της συμφωνίας των μετόχων(ελληνικό δημόσιο και Deutsche Telekom).
-Μείωση των παροχών του Λογαριασμού Νεότητας.
-Διαχείριση προσωπικού των καταστημάτων που κλείνουν (οικειοθελής εργασιακή εφεδρεία, οικειοθελής αποχώρηση μέσω κινήτρων, μετάθεση).
 Ο Διευθύνων δέχτηκε την αναβολή συζήτησης των θεμάτων αυτών στο σημερινό Δ.Σ. του ΟΤΕ με την προϋπόθεση ότι η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί για μια βδομάδα ακόμα με οριστική ημερομηνία κατάληξης την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου.
Αντιπρότεινε αντί της 4ημερης απασχόλησης του προσωπικού μείωση των ωρών εργασίας του συνόλου του προσωπικού με ανάλογη περικοπή αποδοχών και με τις δεσμεύσεις ότι διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας, δεν θα πάρει άλλο μέτρο περικοπής αποδοχών και η ρύθμιση δεν θα επιφέρει ασφαλιστικές διαφορές (25 ένσημα το μήνα) όσο διαρκεί η 3ετής ΣΣΕ. Δεν διαφοροποιεί τις θέσεις του για τον Λογαριασμό Νεότητας και τη διαχείριση του προσωπικού των καταστημάτων που κλείνουν. Εκβιαστικά τόνισε ότι στη περίπτωση μη συμφωνίας με την ΟΜΕ-ΟΤΕ θα φέρει σε έκτακτο Δ.Σ. τη Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου τις εισηγήσεις όπως τις είχε προγραμματίσει.
Τοποθέτησε τη μείωση του μισθολογικού κόστους στο 20% του υφιστάμενου θέτοντας το ποσοστό αυτό σε διαπραγμάτευση με την Ομοσπονδία λέγοντας ότι όλα τα αιτήματα του με την δημόσια ανακοίνωση της 7-7-2011 ισχύουν και όποιο από αυτά γίνει δεκτό τα ποσά που προκύπτουν ως μείωση του μισθολογικού κόστους θα αφαιρούνται από το 20% περιορίζοντας τη μείωση των ωρών απασχόλησης και την ανάλογη περικοπή αποδοχών. Η ΟΜΕ-ΟΤΕ αποδέχτηκε την παράταση της μιας βδομάδας συνέχισης των διαπραγματεύσεων υπό τους όρους που τέθηκαν.
Επειδή τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει, ευελπιστούμε ότι επιτέλους θα υιοθετηθούν οι προτάσεις μας που έγκαιρα έχουμε καταθέσει και δημοσιοποιήσει και εκτιμούμε ότι θα έδιναν  λύση μείωσης κόστους, χωρίς να δημιουργήσουν προβλήματα και αναστάτωση στο προσωπικό της επιχείρησης, που βιώνει σήμερα ένα πρωτοφανές κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας.
Τούτη την ώρα δεν θα θέλαμε να σχολιάσουμε την έλλειψη στρατηγικής, την  ανυπαρξία ενημέρωσης, τις ολιγωρίες της ΟΜΕ-ΟΤΕ που διαπραγματεύεται τη ΣΣΕ εδώ και είκοσι μήνες!!!  Θα σας κρατάμε ενήμερους, θα επανέλθουμε..


                                                                                                                                          Πολλούς  χαιρετισμούς
                                                                                                                                                           Νίκος    Πυλαφάς



--
ΕΕΤΕ ΟΤΕ
Τ. Δ. Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι (ανώνυμοι) συνάδελφοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Υβριστικά και εκτός θέματος μηνύματα θα διαγράφονται. Μη χρησιμοποιείτε greeklish.