9/9/11

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΕ-ΟΤΕ


Αριθμ. Πρωτ. 5848                                                                            Αθήνα, 8-9-2011 
         
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

            Η ΟΜΕ-ΟΤΕ κατέθεσε χθες (7-9-2011) προτάσεις, που κατά την εκτίμησή της, δίνουν λύσεις αποτελεσματικές στην κατεύθυνση αντιμετώπισης των προβλημάτων και των θεμάτων που μπήκαν στο πλαίσιο συζήτησης για υπογραφή Σ.Σ.Ε.
            Οι προτάσεις αυτές, που προήλθαν μετά από πολλαπλές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις στοιχείων, δείχνουν με τον πιο γλαφυρό και απόλυτο τρόπο το αίσθημα ευθύνης των εργαζομένων και του Συνδικαλιστικού Κινήματος και αποτελούν, ίσως για πρώτη φορά, ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης των θεμάτων που μπήκαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
            Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι η Διοίκηση του ΟΤΕ δεν θα πετάξει τις προτάσεις αυτές στο «καλάθι των αχρήστων» και δεν θα τορπιλίσει σ΄αυτή την ευαίσθητη συγκυρία τη διαδικασία, που από κοινού συμφωνήσαμε, για την εξεύρεση λύσεων με την υπογραφή Σ.Σ.Ε, αναγνωρίζοντας και οι δύο πλευρές, ότι οι όποιες λύσεις έχουν αξία, μέλλον και προοπτική, όταν προκύπτουν μόνο μέσα από τέτοιες διαδικασίες.
            Σε κάθε περίπτωση, αναμένουμε μετά και την υπογραφή των πρακτικών της διαπραγμάτευσης, την τεκμηριωμένη απάντηση για κάθε θέμα που ευκρινώς θέσαμε, στην κατεύθυνση περιορισμού του λειτουργικού κόστους, στον εξορθολογισμό του μισθολογικού σε όλα τα επίπεδα, τη συγκράτηση των δαπανών που αφορούν όλα τα μεγέθη, στην ανάπτυξη και στο ξεπέρασμα της ύφεσης με τις λιγότερες απώλειες και κυρίως στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
            Ταυτόχρονα χθες, η ΟΜΕ-ΟΤΕ απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών & Επικοινωνιών καθώς και στους μετόχους και την ΕΕΤΤ, που επισημαίνει τις στρεβλώσεις και τα δεινά αποτελέσματα που το ρυθμιστικό πλαίσιο του ανταγωνισμού στις Τηλεπ/νίες επιφέρει, καλώντας σε διάλογο και νομοθετικές πρωτοβουλίες.
            Το επόμενο διάστημα, με αίσθημα ευθύνης θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε κάθε απαιτητό σημείο διαβούλευσης και αγώνα, γιατί αυτό επιβάλλει ο ρόλος μας, προσπαθώντας, προτείνοντας και διεκδικώντας τον παρόν και το μέλλον της Επιχείρησης και των Εργαζόμενων, αναλαμβάνοντας και συναισθανόμενοι πλήρως τις ευθύνες μας. Αυτό απαιτούμε και από τη Διοίκηση, τους μετόχους και την πολιτεία.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΕ-ΟΤΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Π. ΚΟΥΤΡΑΣ      Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΑΝΤ. ΜΠΙΡΜΠΙΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι (ανώνυμοι) συνάδελφοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Υβριστικά και εκτός θέματος μηνύματα θα διαγράφονται. Μη χρησιμοποιείτε greeklish.