28/1/12

Συμπαράσταση στην απεργία των εργαζομένων στην Croatian Telekom

Α. Πρωτ.6385                                                                                   Αθήνα 27/1/2012
                                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το συνδικάτο εργαζομένων στις Κροατικές Τηλεπικοινωνίες , HST, με δύο άλλα συνδικάτα της Croatian Telekom, οργάνωσαν την Τρίτη στις 24 Ιανουαρίου 2012 απεργία και πορεία διαμαρτυρίας κατά των απολύσεων 450 εργαζομένων στην Croatian Telekom.
          Στην πορεία συμμετείχαν πάνω από 1.000 εργαζόμενοι. Μαζί τους σε συμπαράσταση και συνδικαλιστικά στελέχη εκπρόσωποι από συνδικάτα όπου δραστηριοποιείται η Deutsche Telecom από διάφορες χώρες. Από την ΟΜΕ-ΟΤΕ συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ, Παναγιώτης Κούτρας και ο Γ. Γραμματέας , Αντώνης Μπιρμπιλής.
             Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία του Ζάγκρεμπ και μετά έκαναν πορεία στο Χρηματιστήριο, στη Γερμανική Πρεσβεία όπου και επέδωσαν επιστολή διαμαρτυρίας στον Γερμανό Πρέσβη στο Ζάγκρεμπ, ζητώντας να σταματήσει η Deutsche Telecom να εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά στους εργαζόμενους στη Γερμανία και στις άλλες χώρες. Τέλος η πορεία κατέληξε στα κεντρικά γραφεία της Croatian Telekom όπου την κεντρική ομιλία έκανε ο Πρόεδρος της HST , Juko Cikojevic και απηύθυναν χαιρετισμό στους διαμαρτυρόμενους διάφοροι εκπρόσωποι , μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ, Παναγιώτης Κούτρας και ο Γ. Γραμματέας , Αντώνης Μπιρμπιλής. 
            Όλοι έστειλαν το ίδιο μήνυμα : Να σταματήσουν οι απολύσεις των 450 εργαζομένων και να ξαναρχίσει ο κοινωνικός διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών.
Η ΟΜΕ-ΟΤΕ έστειλε το ακόλουθο μήνυμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους και στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της DT, κο Rene Obermann.
ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ  ΟΜΕ-ΟΤΕ
ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ CROATIAN TELEKOM
               Η ΟΜΕ-ΟΤΕ που εκπροσωπεί 11.000 εργαζόμενους στον Όμιλο ΟΤΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της στον αγώνα των συναδέλφων στην Croatian Telekom και καλεί τη Διοίκηση της HT να αναστείλει όλες τις αποφάσεις απολύσεων  και να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τα συνδικάτα σε έναν ειλικρινή διάλογο για την εξεύρεση λύσης που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές.
             Καλούμε τη Διοίκηση να συζητήσει τη συμβιβαστική λύση που της πρότεινε  η HST  ώστε να μην πληρώσουν την κρίση της ύφεσης οι εργαζόμενοι που είναι η κινητήριος δύναμη ανάπτυξης της εταιρίας. 
            Η απολυταρχική συμπεριφορά δεν λύνει τα προβλήματα , αντιθέτως τα οξύνει. Μόνο με  τον κοινωνικό διάλογο μπορούν να βρεθούν λύσεις τόσο για το καλό των εργαζομένων όσο και της εταιρίας.
           Καλούμε επίσης τη Deutsche Telecom που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος να σταματήσει να ασκεί πιέσεις για απολύσεις προσωπικού στην HT.
Η ΟΜΕ-ΟΤΕ στηρίζει τον αγώνα του αδελφού συνδικάτου HST .
Όλοι μαζί μπορούμε.

Για την ΟΜΕΟΤΕ:
Ο Πρόεδρος: Π. Κούτρας          Ο Γ. Γραμματέας: Αντ. Μπιρμπιλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι (ανώνυμοι) συνάδελφοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Υβριστικά και εκτός θέματος μηνύματα θα διαγράφονται. Μη χρησιμοποιείτε greeklish.