28/1/12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


    H «ηγετική ομάδα» ΟΤΕ –COSMOTE σε μια προσπάθεια επίδειξης δύναμης και ηγεμόνευσης των πάντων, αποφασίζει διατάσσει και θεωρεί ότι παράγει έργο !!!
    Δεν έχει στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής ΣΣΕ όπου οι δύο πλευρές, μετά από 3μηνες διαπραγματεύσεις, κατέληξαν σε συμφωνία και ο κύριος Τσαμάζ με την «ομάδα» του επιχειρεί να μετατρέψει την εταιρεία σε «part time».
Θεωρεί ότι τον «ευνοεί» το περιβάλλον.
Πιστεύει ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε οπισθοχώρηση.
Φιλοδοξεί να ισοπεδώσει δικαιώματα και κατακτήσεις.
Ελπίζει ότι τμηματικά και αιφνιδιαστικά θα επιβάλει όρους ζούγκλας και μεσαίωνα στις εργασιακές σχέσεις.
    Η ΟΜΕ-ΟΤΕ με τις πράξεις του αυτές, θεωρεί ότι αθετεί συμφωνίες και διαπραγματεύσεις και ότι με την κίνηση της εφαρμογής διακεκομμένου ωραρίου αλλά και άλλων πολλών που στο παρασκήνιο εξυφαίνονται, απέναντι σε όλους αυτούς που αποδέχτηκαν την περικοπή ωραρίου και μισθού, προκειμένου από κοινού εργαζόμενοι και επιχείρηση να ξεπεράσουν την κρίση, υπονομεύει την Σ.Σ.Ε. και την οδηγεί στην ουσία σε καταγγελία της.
    Τις επόμενες ημέρες συγκαλείται το Δ.Σ. της  ΟΜΕ-ΟΤΕ και ανεξάρτητα των συνδικαλιστικών παρεμβάσεων και κινητοποιήσεων που θα ξεδιπλωθούν από τα Σωματεία-μέλη της, θα εξετάσει αν συντρέχουν όλοι εκείνοι οι λόγοι,  με βάση το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, για να καταγγείλουν την υπογραφείσα Σ.Σ.Ε.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
    Η ΟΜΕ-ΟΤΕ με αίσθημα ευθύνης υπέγραψε μια Σ.Σ.Ε. θεωρώντας ότι έπραξε με τον καλύτερο τρόπο το καθήκον της απέναντι στους εργαζόμενους και την Εταιρεία.
    Δυστυχώς ο έτερος κοινωνικός εταίρος !!! επιχειρεί μετά την υπογραφή αυτή να επιβάλει σιωπητήριο.
    Δεν θα υποκύψουμε σε εκβιαστικά διλήμματα πολλώ δε μάλλω δεν θα υποκύψουμε σε «ομάδες» προσωρινώς απασχολούμενων παχυλά αμειβόμενων και ιδιοτελώς ενεργούμενων.
    ΄Ημασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε ως εργαζόμενοι το διαχρονικό και σπουδαιότερο κεφάλαιο της Επιχείρησης.
    Θα καταγραφούν ως αφερέγγυοι, επιλήσμονες και κατώτεροι των περιστάσεων και των καιρών.
    Στέλνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις σαφές μήνυμα ότι το Κίνημα και οι Εργαζόμενοι δεν πρόκειται να υποκύψουν στο «δόγμα του σοκ» που επιχειρούν Κυβέρνηση, Τρόικα αλλά και Διοικήσεις να επιβάλλουν και απαιτούμε σεβασμό, συνεννόηση και συμφωνίες που θα οδηγήσουν πραγματικά  σε ανάπτυξη και ευημερία. Οτιδήποτε άλλο θα οδηγήσει σε αδιέξοδα.
    Μικραίνουν τον ΄Ομιλο ΟΤΕ., μικραίνουν το δίκτυο και το ωράριο καταστημάτων, μικραίνουν τις πωλήσεις αυξάνουν τις αμειβόμενες θέσεις ευθύνης !!!
Δεν θα τους περάσει !!!
     
     ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΕ – ΟΤΕ

                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο  Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                               Παναγιώτης Κούτρας                      Αντώνης Μπιρμπιλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι (ανώνυμοι) συνάδελφοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Υβριστικά και εκτός θέματος μηνύματα θα διαγράφονται. Μη χρησιμοποιείτε greeklish.