9/5/12

ΨΉΦΙΣΜΑ


ΨΉΦΙΣΜΑ
της Περιφερειακής Διοικούσας Επιτροπής Ηρακλείου
του Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων – ΟΤΕ
στις 2 Απριλίου 2012

Η Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Διοικούσας Επιτροπής Ηρακλείου του ΠΣΣ-ΟΤΕ, που πραγματοποιήθηκε στις 2 Απριλίου 2012 νομίμως συγκληθείσα, εκπροσωπώντας 1832 μέλη εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα.
1.       Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τις επώδυνες περικοπές και την επιβολή μονομερώς οριζόντιων περικοπών των συντάξεων μειώνοντας κατακόρυφα το βιοτικό μας επίπεδο, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους έχοντες και κατέχοντες.
2.       Εκφράζουμε την πλήρη αγανάκτηση μας για την καταλήστευση των αποθεματικών των ταμείων μας υπέρ των Τραπεζιτών, εξαθλιώνοντας μας με μισθούς πείνας και οδηγώντας τον φορέα του κλάδου Υγείας στον ΕΟΠΥΥ, χαριστική βολή για ένα συνταξιούχο.
ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ
1.       Την κατάργηση του Άρθρου 4 του Ν. 2833/2010
2.       Την κατάργηση της παραγράφου 17 του Άρθρου 13 του Ν.4052/2012 που αφορά την ένταξη του κλάδου Υγείας (ΤΑΥΤΕΚΩ) στον ΕΟΠΥΥ, μέχρις ότου αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του. Ταυτόχρονα αξιώνουμε τη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών Υγείας από το ΤΑΥΤΕΚΩ.
3.       Αποκατάσταση των απωλειών των ασφαλιστικών μας ταμείων από το πρόσφατο κούρεμα, όσο και των απωλειών από την κρίση του χρηματιστηρίου και των δομημένων ομολόγων.
4.       Να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή, η εισφοροδιαφυγή και να δημιουργηθεί μια ανάπτυξη με ανθρώπινο πρόσωπο για τους πολλούς και όχι για τους ελαχίστους.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
1.       Τη συστράτευση και τη συμμετοχή μας σε κοινούς αγώνες με όλους τους συνταξιούχους και τους άλλους κοινωνικούς φορείς για περιφρούρηση των δικαιωμάτων μας.
2.       Την πρόθεση μας να συνεχίσουμε τις αναγκαίες νομικές ενέργειες  και όχι μόνο, για επανάκτηση των απωλειών και αντίσταση σε περαιτέρω απώλειες κεκτημένων.

Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευτεί στον ημερήσιο τύπο της πόλης.

Ηράκλειο 2 Απριλίου 2012
Για τη Γενική Συνέλευση της ΠΔΕ Ηρακλείου
Ο Πρόεδρος                     Ο Γραμματέας

Ν. Δημόπουλος                     Γ. Καστάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι (ανώνυμοι) συνάδελφοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Υβριστικά και εκτός θέματος μηνύματα θα διαγράφονται. Μη χρησιμοποιείτε greeklish.