21/5/11

« ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΚΟΙΜΙΖΟΥΝ »


Παίρνοντας αφορμή από τις τοποθετήσεις των συνέδρων μας στη Γ Α Σ του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΕ  που διαβάζω σε (τρεις δόσεις δηλαδή) 3 εφημερίδες είναι γενικές και αόριστες αλλά και με διαπιστώσεις. Οι διαπιστώσεις όμως δεν φτάνουν. Όπως η κυβέρνηση υλοποιεί τα σχέδιά της για διάλυση της κοινωνίας και των πολιτών και μείς να κάνουμε ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ .
Δεν μπορώ όμως να μην σταθώ και σε μια τοποθέτηση   ( Εφημερίδα  Τεύχος 240 σελίδα  6 )    που λέει:  « Η κατάσταση είναι κρίσιμη . Αν προσπαθήσουμε να βρούμε τα αίτια  και το ποιός φταίει θα χάσουμε το τραίνο, έχομε καιρό για αυτά ώστε να μην μείνει κανείς ατιμώρητος. Τώρα πρέπει να τρέξουμε . Απαιτείται δημοσιονομική πειθαρχία και επιβολή εφαρμογής των μέτρων . Η ευρύτερη έννοια του δεν πληρώνω επιδείνωσε την κατάσταση.»      Τα λόγια αυτά ανήκουν σε συνάδελφο παλαιό συνδικαλιστή και εκπρόσωπό μας από την Κρήτη στο Κεντρικό Συμβούλιο τον συνάδελφο Μαρνέλο Νώντα .
Θεωρώ απαράδεκτη αυτή την τοποθέτηση. «ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ  ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ»  και «ΕΠΙΒΟΛΗ  ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ  ΤΩΝ  ΜΕΤΡΩΝ». Πειθαρχία και επιβολή μόνο για τους συνταξιούχους τους εργαζόμενους και τους ανέργους;;;;;  και σε όλους τους άλλους θα δώσουμε άφεση αμαρτιών ως συνήθως;;;;;. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΠΑΜΑΙ !!!!!!!!!!!!!!
Οι καιροί είναι δύσκολοι . Πρέπει να μπούμε μπροστά να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ Σ΄ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ. Για να αποτρέψουμε τα χειρότερα που έχουν ετοιμάσει, για μας και τα παιδιά μας.
Η ΕΥΘΥΝΗ  ΜΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ .
ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ                     

Γιάννης   Παυλιδάκης       

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος27/5/11

    Πούσουν νιότη πούλεγες πως θα γινόσουν άλλος
    Δυστυχώς απ΄ ότι παρατηρώ τι γίνεται με τις παρατάξεις και ιδιαίτερα τους συνδικαλιστές, κάποιοι από την ΠΑΣΚΕ δεν έχουν ή δεν θέλουν να καταλάβουν τι παιγνίδι παίζεται εις βάρος μας.
    Εγώ αντί για σχολιασμό θα παραθέσω ένα κομμάτι από την ανακοίνωση που έβγαλε προχθές η ΠΑΣΚΕ ΠΟΕ ΟΤΑ στην οποία χρησιμοποιείται ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα, χαρακτηρίζοντας την εφαρμοζόμενη μνημονιακή κυβερνητική πολιτική, "την πιο βάρβαρη, την πιο αντιλαϊκή, την πιο αντεργατική πολιτική με την οποία ιστορικά βρέθηκε αντιμέτωπη η εργατική τάξη της χώρας μας :
    «Διαπιστώνοντας πλέον αγεφύρωτο χάσμα πολιτικής αντίληψης, ιδεών και ιδανικών για τα οποία παλέψαμε και αγωνιστήκαμε, δηλώνουμε πως πλέον καμιά πολιτική συνάφεια δεν έχουμε με τον πολιτικό χώρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. όπως αυτός εκφράζεται. Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα προκειμένου να καταργηθεί το «βάρβαρο μνημόνιο» και να ανατραπούν οι πολιτικές που το εκφράζουν.
    Με την απόφασή μας αυτή οριοθετούμε ξεκάθαρα τις θέσεις μας και την τακτική μας απέναντι σε όλους: κυβέρνηση, αντιπολίτευση, συνδικαλιστικές οργανώσεις και συνδικαλιστικές παρατάξεις. Κυρίως όμως απευθύνουμε κάλεσμα ενότητας και αγωνιστικότητας σε όλους του εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πως θα είμαστε με όλες τις συνθήκες στην πρώτη γραμμή του ΑΓΩΝΑ»
    Γιώργος Μετοχιανάκης
    Συνταξιούχος ΟΤΕ
    (πρώην συνδικαλιστής)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούνται οι (ανώνυμοι) συνάδελφοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Υβριστικά και εκτός θέματος μηνύματα θα διαγράφονται. Μη χρησιμοποιείτε greeklish.