4/5/11

ΦΑΡΜΑΚΑ

Συνάδελφοι γεία σας
Μόνο τα φαρμακεία 3 νομών σε όλη την χώρα απαιτούν από τους ασφαλισμένους την καταβολή όλου του ποσού για την αγορά των φαρμάκων. Μεταξύ αυτών, και του Ηρακλείου (Ρόδου και Καλαμάτας?).
Μετά απ΄ αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά των εδώ φαρμακείων, πρέπει να αντιδράσουμε.
Μπορούμε να αγοράζουμε τα φάρμακα με το παλιό σύστημα, (δηλαδή μόνο με καταβολή της συμμετοχής) από φαρμακεία των Χανίων και Ρεθύμνου.
Μπορούμε να οργανωθούμε σε πεντάδες, (να παίρνουμε και άλλων συναδέλφων) και να πηγαίνουμε για καφέ σε κοντινά χωριά του νομού Ρεθύμνου, π.χ Ανώγεια.
Ακόμα και πούλμαν μπορεί να βάζει ο σύλλογος για Ρέθυμνο (και (ή) να πληρώνουμε όλοι μαζί).
Για παράδειγμα το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα (εκδρομές).
Συνάδελφοι αν αυτό που ισχύει σήμερα συνεχιστεί , θα μπούμε στις διαδικασίες που ισχύουν στο δημόσιο, τόσο για τα φάρμακα όσο και για τους γιατρούς.

Γράψετε παρακάτω στα σχόλια την άποψή σας.

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος5/5/11

    ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ( ΑΥΡΙΟ Η ΔΕΥΤΕΡΑ ) ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΝΕ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΥΛΙΔΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/5/11

    Το πρόβλημα όπως έμαθα είναι τοπικό, πρέπει άμεσα ο σύλλογος μας να έχει μια συνάντηση με τον σύλλογο των φαρμακοποιών γιατί δεν μπορεί όταν εμείς άμεσα τα εισπράττουμε πως το ταμείο δεν πληρώνει με καθυστέρηση 4-5 μηνών; Οι σύλλογοι υπάρχουν και για αυτά....
    ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ
    Υ.Γ.Ο πρόεδρος των φαρμακοποιών είναι ο κ. Τσικαδυλάκης
    Τηλ. 2810255656

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5/5/11

    ΑΝΤΕ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΩ ΤΙ ΤΟ ΕΧΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΕΤΡΟΣ5/5/11

    σΥΝΑΔΕΦΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΝΟΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΤΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟ ΣΗΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ . ΕΧΩ ΚΑΝΕΙΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΑΣ ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΑ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗς ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΤΑΥΤΕΚΟ ΚΛΠ ΟΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ . ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ . ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΥΤΗ ΝΠΔΔ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΓΕ , ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΔΑΤΕ ΚΑΝΝΕΝΑ ΑΝΟΙΓΜΑ . ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΑΔΙΣΤΑΝ . ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ . ΠΕΤΡΟΣ Μ ΓΡΥΛΛΟΣ ΜΕΛΟΣ ΓΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΑΣ . ΝΑΣΤΕ ΚΑΛΑ . ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΛΠ - ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΛΕΣ - ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΣΑς ΤΙΣ ΣΤΕΙΛΩ .ΤΟ ΜΑΙΛ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ p.gryllos@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Blog Συνταξιούχων ΟΤΕ Κρήτης5/5/11

    Τι εννοεί ο ανώνυμος συνάδελφος ότι δεν μπορεί να δημοσιεύσει?.
    Αν εννοεί ανάρτηση ας στείλει το κείμενο στο μαιλ του Blog που είναι ssoteh@gmail.com και θα δημοσιευτεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος6/5/11

    Συνάδελφοι ,όταν ψηφίζουμε συναδέλφους στα διάφορα όργανα του συλλόγου μας ,είτε στο Κ.Δ.Σ. είτε στην Γ.Α.Σ είτε στις Π.Δ.Ε. , τους εξουσιοδοτούμε να ενεργούν εκ μέρους μας ,σε ότι ζητήματα ανακύπτουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι από όλα τα επίπεδα διοίκησης του συλλόγου μας ,έπρεπε από την πρώτη στιγμή να είχαν δρομολογήσει αντιδράσεις και ενέργειες προς το Ταμείο μας , τους Φαρμακευτικούς συλλόγους ,αλλά και το αντίστοιχο Υπουργείο που εποπτεύει τους παραπάνω φορείς. Θεωρώ ότι είναι ντροπιαστικό γι αυτούς που μας εκπροσωπούν , να τους υποδεικνύουμε εμείς το τι πρέπει να κάνουν ,δηλαδή τα αυτονόητα . Όμως όλοι μας έχουμε ευθύνες γιατί όταν ψηφίζουμε δεν έχουμε σαν κριτήριο την ικανότητα και την υπευθυνότητα αυτών που επιλέγουμε ,αλλά επιλέγουμε με άλλα κριτήρια τέτοια που στην πράξη δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μας .Απτό παράδειγμα της σκέψης μου , ο σύλλογος μας τοπικά ( Π.Δ.Ε. ΚΡΗΤΗΣ ) είναι μακριά από τους υπόλοιπους συλλόγους συνταξιούχων ,είναι απών από όλους τους κοινωνικούς αγώνες και αντίστοιχες εκδηλώσεις , έχει Γασίτες και Εκπρόσωπο στο Κ.Δ.Σ που είτε άμεσα είτε έμμεσα υποστηρίζουν τα βάρβαρα κατά γενική ομολογία μέτρα που έχουν παρθεί και θα παρθούν στο προσεχές μέλλον εις βάρος μας . Το θέμα των φαρμάκων δεν είναι αποκομμένο από όσα άλλα συμβαίνουν , αλλά είναι ένα μέρος τουτου προβλήματος .Γι αυτό στις επερχόμενες εκλογές χρειάζεται , α) ανανέωση προσώπων σε όλα τα επίπεδα διοίκησης ( με επιλογή υποψηφίων που έχουν τη γνώση , το θάρρος αλλά και την αγωνιστικότητα που χρειάζεται για να αντιμετωπιστούν προβλήματα μικρά ή μεγάλα ) β) επίσπευση διαδικασιών συνεύρεσης και κοινής δράσης με άλλους συλλόγους συνταξιούχων , γ) άμεση γραπτή διαμαρτυρία προς το Ταμείο μας στην κατεύθυνση της άμεσης επίλυσης του προβλήματος ( σε συνεννόηση με τον Π.Φ.Σ και τους τοπικούς συλλόγους των Φαρμακοποιών , δίδοντας τους συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής ), δ) άμεση συνάντηση με τον τοπικό σύλλογο των Φαρμακοποιών ζητώντας προσωρινή αναστολή του μέτρου .Συνάδελφοι οι εκλογές είναι σύντομα .Επιλέξτε άξιους να σας εκπροσωπήσουν στο χέρι σας -μας είναι να αλλάξουμε κάποια δεδομένα, στατικά και αναποτελεσματικά .Βάλτε με την ψήφο σας το σύλλογο σε τροχιά δράσης ,σε τροχιά διεκδίκησης ( όχι μόνο τοπικά ,αλλά και κεντρικά ) .Ας σπάσουμε σ΄αυτές τις εκλογές τις παρεούλες που τόσα χρόνια υποτίθεται ότι μας εκπροσωπούν .
    Παρεπιπτώντως ενημερώνω ότι δεν είμαι υποψήφιος ,( αν και θα το ήθελα, αλλά σοβαροί λόγοι δεν μου το επιτρέπουν ) αλλά ένας απλός συνάδελφος που αγωνιώ για όσα συμβαίνουν και αυτά που θα συμβούν αν δεν αντιδράσουμε και μάλιστα άμεσα .

    Στέφανος Πιλαφτσής Π.Δ.Ε Κρήτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΕΤΡΟΣ Μ ΓΡΥΛΛΟΣ8/5/11

    ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ….. ΣΤΕΛΝΩ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ….ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ 2 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ , ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ . ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ . ΤΥΧΑΙΟ ΘΑ ΠΕΙΣ . ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ .. ΟΠΩΣ ΞΑΙΡΕΙΣ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΣ .. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΜΕΣΩΣ .. ΕΤΣΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΤΑΙ ΤΟΥΣ 12000 ΠΕΡΙΠΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ - ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΊΩΤΟ ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΤΟ ΥΠΕΡΚΕΡΔΟΣ ΤΟΥΣ 30%- ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΩΦΛΗΣΕΙ 5-6 ΜΗΝΕς ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ . ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ 12000 ΠΑΡΑ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ . ΣΚΕΨΟΥ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝΕ ΑΝ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΑΜΕ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ..ΑΝ ΤΟ ΤΡΑΒΟΥΣΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΔΙΝΑΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ -- ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΔΗΛΑΔΗ --. ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ . ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ . ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΑΝ ΕΤΟΙΜΑΣΩ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΤΟ 10 Η ΤΟ 25 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟΝ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ . ΓΙΑΤΙ ΟΠΩς ΞΑΙΡΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΕΙΝΕΙ ΚΑΜΜΙΆ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ . ΑΥΤΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΙΣΧΥΕΙ ΕΔΩ ΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ . ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΡΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ .ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΠΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΕΧΩ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ .. ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΕΡΘΕΙ ΤΩΡΑ . ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΜΑΙΛ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ssoteh το h πρέπει να σημαίνει ΧΑΝΙΑ .. ;;;ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΠΕΤΡΟΣ Μ ΓΡΥΛΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ηρακλής Ζωγραφάκης9/5/11

    Συνάδελφοι είναι μια καλή ευκαιρία να συμπράξουμε με τους εν ενεργεία συναδέλφους.
    Στην πρώτη εκδρομή στο Ρέθυμνο (ή όπου αλλού αποφασίσει ο σύλλογος) θα πρέπει να έρθουν όλοι οι υποψήφιοι .
    Κάποιοι που δεν συμφωνούν ας μην έρθουν, δεν τους έχεις κανένας ανάγκη, είναι και μια καλή ευκαιρία να φανούν ποιοί θα πρέπει να μας εκπροσωπήσουν.
    Η.Ζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούνται οι (ανώνυμοι) συνάδελφοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Υβριστικά και εκτός θέματος μηνύματα θα διαγράφονται. Μη χρησιμοποιείτε greeklish.