21/2/12

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Συνάδελφοι,
Μια απλή ανάγνωση στο μνημόνιο 2, ...................
όλοι την Τετάρτη 22/2/2012, ώρα 11.00 μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας,  Σταδίου 23 στην Αθήνα, στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που διοργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.......συνέχεια κλικ εδώ

20/2/12

ΠΑΡΤΥ ΜΑΣΚΕ

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012
Η ΕΕΤΕ ΟΤΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΔΙΩΡΓΑΝΩΝΕΙ
ΠΑΡΤΥ ΜΑΣΚΕ, ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ
ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ : 9:00 μ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

14/2/12

ΑΥΤΟΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ


ΑΥΤΟΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ

Εμείς δεν θα υποκύψουμε, δεν θα τους συγχωρήσουμε, ούτε θα συνυπογράψουμε ποτέ!
Παίζουν θέατρο πάνω στα αποκαΐδια των μισθών, των εργασιακών δικαιωμάτων και των συντάξεων που τις μετατρέπουν σε προνοιακό βοήθημα.
Ξαναμοίρασαν τους ρόλους
Ο ένας από τους 3 δηλώνει ότι είναι αντίθετος με την περικοπή των κύριων συντάξεων αλλά … συμφωνεί με το κόψιμο των επικουρικών!
Ο άλλος είναι αντίθετος με την περικοπή των επικουρικών αλλά … συμφωνεί με την περικοπή των κύριων συντάξεων!
Ο τρίτος είναι έτσι κι αλλιώς… συμφωνεί και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ! Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος!
Και οι 3 μαζί ξαναανακάλυψαν τον ένοχο και ξαναπυροβολούν τα δήθεν «ευγενή ταμεία» και τους συνταξιούχους του ΟΤΕ και της ΔΕΗ αποκρύπτοντας ότι μας έχουν ήδη αφαιρέσει το 50% των συντάξεών μας!
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Τα ψέματα τελείωσαν. Δεν μας αφήνουν καμιά επιλογή.
Ή θα υποκύψουμε και θα επιζούμε σκυφτοί και εξαθλιωμένοι,
Ή θα σηκωθούμε και θα αγωνιστούμε για την ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας. Σας καλούμε σε προσκλητήριο αγώνα.
Την Τετάρτη 15/2, 10.30 πμ στο Πολιτιστικό Κέντρο ΟΤΕ
Διοργανώνουμε Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας

ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ:


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ!

Σ’ αυτόν τον δρόμο του αγώνα που ξεκινάμε, που θα είναι δύσκολος και επίμονος, να μην λείψει κανείς.
Όλοι μαζί να συμβάλλουμε στην οργάνωση ενός ανεξάρτητου και ακηδεμόνευτου συνταξιουχικού κινήματος.
Καλούμε το σωματείο μας να συμμετάσχει, να αναβαθμίσει τις δράσεις του και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Καλούμε όλους τους συνταξιούχους του ΟΤΕ να δημιουργήσουν σε κάθε νομό επιτροπές αγώνα.
Εμείς θα συνεχίσουμε την ενωτική και ανεξάρτητη δράση μας όσο κι αν ενοχλεί ορισμένους που θέλουν τους συνταξιούχους άβουλους, διασπασμένους και τρομοκρατημένους.
Με Συναδελφικούς Χαιρετισμούς
Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Συνταξιούχων ΟΤΕ
{Προωθείστε αυτό το μήνυμα παντού.}

10/2/12

Αριθμ. Πρωτ.6460                                                                 Αθήνα, 9-2-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   
ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ …
             
    Το νέο μνημόνιο καταργεί κάθε δικαίωμα και εργασιακή κατάκτηση. Από τη σύνταξη μέχρι την περίθαλψη, από τη μονιμότητα μέχρι την ωρίμανση και επιβάλλοντας νέες περικοπές στους μισθούς και  στις συντάξεις όλων μας.
    Η φτώχεια και η εξαθλίωση είναι στην πόρτα όλων των Ελλήνων εργαζόμενων και το χειρότερο δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ προοπτική.
    Τούτη την ώρα τα λόγια περιττεύουν …

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΟΛΟΙ στην 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ  ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ
ΜΕΘΑΥΡΙΟ 10 ΚΑΙ 11 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΟΛΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ :

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 11:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΦΛΕΒΑΡΗ 17:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

                            ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΕ-ΟΤΕ
          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
            Π. ΚΟΥΤΡΑΣ                  ΑΝΤ. ΜΠΙΡΜΠΙΛΗΣ
ΓΣΕΕ 09/02/2012  Δελτίο  Τύπου

10 & 11/2: 48ωρη Γενική Απεργία

Συλλαλητηριο Διαμαρτυριας την Κυριακή 12/2

Σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ σε αντίδραση του πακέτου μέτρων του νέου Μνημονίου αποφάσισε τα εξής:

1. 48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ για την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/2 και ΣΑΒΒΑΤΟ 11/2/2012 με αντίστοιχες απεργιακές συγκεντρώσεις στις 11:00 πμ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
2.
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ την ΚΥΡΙΑΚΗ 12/2/2012 και ώρα 17:00 στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ
3. Τα εργατικά κέντρα και οι ομοσπονδίες μέλη στην Περιφέρεια θα διοργανώσουν ανάλογες αγωνιστικές εκδηλώσεις με κυρίαρχο τα συλλαλητήρια την ΚΥΡΙΑΚΗ 12/2/2012.
4. Στις αρχές της εβδομάδας θα συνεδριάσουν τα όργανα της Συνομοσπονδίας (Διοίκηση, Ε. Επιτροπή, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα) για να αποφασίσουν την εξέλιξη του αγώνα.
5. Η ΓΣΕΕ θα αντιπαλέψει με όλα τα μέσα (Συνδικαλιστικά, Πολιτικά και Νομικά) αυτά τα βάρβαρα, αντικοινωνικά και αντισυνταγματικά μέτρα στους φορείς της χώρας και της Ευρώπης.
Απορρίπτουμε κατηγορηματικά αυτό το «πλαίσιο – συμφωνίας» της φτωχοποίησης και χρεοκοπίας της κοινωνίας και της οικονομίας και απαιτούμε την καταψήφιση του ώστε να μην καταργηθούν όσα από τα ελάχιστα εργασιακά, οικονομικά, ασφαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα έχουν απομείνει και κυρίως ο θεσμός των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Απαιτείται αυτή την κρίσιμη ώρα που διακυβεύονται ΒΑΣΙΚΑ και ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ δικαιώματα μας η μέγιστη δυνατή ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ των δυνάμεων της εργασίας και της κοινωνίας ώστε να αποκρουσθεί αυτή η ΑΔΙΚΗ, ΒΑΡΒΑΡΗ, ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ συνταγή κοινωνικής χρεοκοπίας που εκβιαστικά και προκλητικά επιβάλλουν στη χώρα μας οι τοκογλύφοι δανειστές της Τρόϊκα και δυστυχώς αποδέχεται και υλοποιεί η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν.
Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία αρνούνται κατηγορηματικά να ΥΠΟΚΥΨΟΥΝ και θα συνεχίσουν αταλάντευτα και σταθερά τον ΑΓΩΝΑ και την ΠΑΛΗ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΟΛΟΙ στις Απεργίες και τα Συλλαλητήρια των Συνδικάτων.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

8/2/12

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΤΕ

 Φεβρουάριος 2012

 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 Είδαμε ξανά το, για πολλοστή – πολλοστή φορά παιγμένο έργο της «καλής» ΠΑΣΚΕ, που αποφάσισε να «αγωνιστεί για το καλό των συναδέλφων», μετά από την πολύχρονη στήριξη που πρόσφερε και προσφέρει στο ΠΑΣΟΚ και τις πολιτικές που αποφάσισαν και υλοποίησαν οι κυβερνήσεις που αυτό.......

για συνέχεια (κλικ εδώ)

 


2/2/12

Συστήματος Αξιολόγησης Προσωπικού

Αθήνα 1-2-2012
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
   
         Οι αλλαγές στο παραπέντε του Συστήματος Αξιολόγησης Προσωπικού που επιφέρει η Β.Ε 434/3/23-1-2012 της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, έρχονται απλά να επιβεβαιώσουν τη θέση της ΟΜΕ-ΟΤΕ. για την αποτυχία του προηγούμενου (όπως άλλωστε ομολογούν στελέχη της Διοίκησης)  ως προς το στόχο που πρέπει να έχει ένα τέτοιο σύστημα.

         Αν στόχος του συστήματος Αξιολόγησης Προσωπικού είναι η θετική  υποκίνηση, η σωστή αξιοποίηση και  η απρόσκοπτη ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού της επιχείρησης, με  ταυτόχρονη διασφάλιση συνθηκών ίσης μεταχείρισης, ισότητας ευκαιριών  και  διαφάνειας, τότε ούτε και αυτές οι αλλαγές θα τον πετύχουν γιατί η επιχείρηση:

• Λειτουργεί με την αυθεντία του απόλυτου διευθυντικού δικαιώματος, με λογικές τυφλής  υποταγής στην ιεραρχία, με άρνηση κάθε σκέψης για ουσιαστική ενημέρωση και συμμετοχή των εργαζόμενων (πόσο μάλλον και των συνδικάτων τους) στις αποφάσεις και στο σχεδιασμό της για  θέματα που τους αφορούν.
• Συγχέει την ανταγωνιστικότητα με την υποβάθμιση των όρων αμοιβής και εργασίας, με την «αξιοποίηση» των ανθρώπων της ως «άμεσα αναλώσιμου και συχνά αντικαταστάσιμου υλικού», με λογικές  αδιαφάνειας, ανασφάλειας και εκφοβισμού.  
• Αντιτίθεται στη συλλογικότητα και στη δημοκρατική λειτουργία, στην άρση των  παραγόντων δυσαρέσκειας και στην εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης, διαφάνειας και ομαλότητας στις εργασιακές  σχέσεις.
• Δεν πιστεύει στη σημασία των ανθρώπινων πόρων ως παράγοντα ποιοτικής απόδοσης, φήμης και κύρους και βάζει σε δεύτερη μοίρα την ποιότητα των λειτουργιών, της διοίκησης, των κινήτρων και των προσδοκιών του προσωπικού της, σε σχέση με τους  δείκτες του Ισολογισμού της.
Επιπρόσθετα το σύστημα αποτυγχάνει γιατί: 
    Ο ανασφαλής, ημιμαθής και χωρίς επιχειρήματα προϊστάμενος, που αισθάνεται την υποτιθέμενη αυθεντία του να απειλείται από το γεγονός ότι θα χρειαστεί να συζητήσει ειλικρινά και να αιτιολογήσει τις επιλογές του...
    Ο «βιαστικός-επιθετικός μάνατζερ», που συγχέει την αναγκαία λήψη σωστών και τολμηρών αποφάσεων, με την εξαγγελία βιαστικών, προκλητικών και ισοπεδωτικών...τελεσιγράφων, με συνοπτικές διαδικασίες.
    Ο πελατειακά δικτυωμένος υπάλληλος, που διεκδικεί προωθήσεις σε βάρος άλλων και δικαιώματα που δεν του ανήκουν, με μόνο προσόν το ότι τυγχάνει  «εκλεκτός» των  κρατούντων.
    Ο μη επιδεχόμενος παραπέρα βελτίωση (!), επομένως ούτε κριτική ή  στοιχειώδη αυτοκριτική, εργαζόμενος δηλαδή αυτός που, είτε ως προϊστάμενος, είτε ως απλός υπάλληλος, πιστεύει ότι έφτασε σε τουλάχιστον... απαράμιλλα επίπεδα τελειότητας στις γνώσεις και στην απόδοσή του και που θα βαθμολογήσει σε όλα τον εαυτό του με «άριστα», διότι για κάθε τι στραβό  φταίνε, απαραιτήτως, οι άλλοι…
          Και από αυτό το Σύστημα απουσιάζουν τα υποσυστήματα εκπαίδευσης – επανεκπαίδευσης, αλλαγής έργου, κανόνων ανάληψης των θέσεων ευθύνης, αμφίδρομης αξιολόγησης κ.α.
          Σοβαρή επίσης αιτία ευθείας αμφισβήτησης και αντιπαραθέσεων του συστήματος Αξιολόγησης Προσωπικού είναι ότι έχει περάσει η αντίληψη ότι θα χρησιμοποιηθεί ως «εργαλείο» για απολύσεις προσωπικού.

          Η όλη υπόθεση θυμίζει άλλο ένα «ναυάγιο καλών προθέσεων» με κύρια υπεύθυνη τη Διοίκηση με τις επιλογές και τη στάση της… Ισχυριζόμαστε ότι ένα κοινά αποδεκτό Σύστημα Αξιολόγησης Προσωπικού είναι απαραίτητο και αυτό μόνο μέσα από ένα γόνιμο διάλογο μεταξύ Διοίκησης και Συνδικάτων μπορεί να προέλθει.

          ΄Οσο αυτό δεν υλοποιείται η ΟΜΕ-ΟΤΕ διατηρεί την πάγια θέση της, σε ότι αφορά το σύστημα Αξιολόγησης Προσωπικού και καλεί κι εφέτος τους εργαζόμενους να το απαξιώσουν στην πράξη ακόμα και με την μη προσέλευσή τους να αξιολογηθούν.



                               ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΕ – ΟΤΕ

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο  Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Παναγιώτης Κούτρας                         Αντώνης Μπιρμπιλής