28/5/11

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Όλοι στη πλατεία Ελευθερίας ( Ηρακλείου) να διαμαρτυρηθούμε για να οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, που πλήττουν μόνο τους μικρομεσαίους.

21/5/11

« ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΚΟΙΜΙΖΟΥΝ »


Παίρνοντας αφορμή από τις τοποθετήσεις των συνέδρων μας στη Γ Α Σ του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΕ  που διαβάζω σε (τρεις δόσεις δηλαδή) 3 εφημερίδες είναι γενικές και αόριστες αλλά και με διαπιστώσεις. Οι διαπιστώσεις όμως δεν φτάνουν. Όπως η κυβέρνηση υλοποιεί τα σχέδιά της για διάλυση της κοινωνίας και των πολιτών και μείς να κάνουμε ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ .
Δεν μπορώ όμως να μην σταθώ και σε μια τοποθέτηση   ( Εφημερίδα  Τεύχος 240 σελίδα  6 )    που λέει:  « Η κατάσταση είναι κρίσιμη . Αν προσπαθήσουμε να βρούμε τα αίτια  και το ποιός φταίει θα χάσουμε το τραίνο, έχομε καιρό για αυτά ώστε να μην μείνει κανείς ατιμώρητος. Τώρα πρέπει να τρέξουμε . Απαιτείται δημοσιονομική πειθαρχία και επιβολή εφαρμογής των μέτρων . Η ευρύτερη έννοια του δεν πληρώνω επιδείνωσε την κατάσταση.»      Τα λόγια αυτά ανήκουν σε συνάδελφο παλαιό συνδικαλιστή και εκπρόσωπό μας από την Κρήτη στο Κεντρικό Συμβούλιο τον συνάδελφο Μαρνέλο Νώντα .
Θεωρώ απαράδεκτη αυτή την τοποθέτηση. «ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ  ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ»  και «ΕΠΙΒΟΛΗ  ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ  ΤΩΝ  ΜΕΤΡΩΝ». Πειθαρχία και επιβολή μόνο για τους συνταξιούχους τους εργαζόμενους και τους ανέργους;;;;;  και σε όλους τους άλλους θα δώσουμε άφεση αμαρτιών ως συνήθως;;;;;. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΠΑΜΑΙ !!!!!!!!!!!!!!
Οι καιροί είναι δύσκολοι . Πρέπει να μπούμε μπροστά να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ Σ΄ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ. Για να αποτρέψουμε τα χειρότερα που έχουν ετοιμάσει, για μας και τα παιδιά μας.
Η ΕΥΘΥΝΗ  ΜΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ .
ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ                     

Γιάννης   Παυλιδάκης       

20/5/11

ΕΚΛΟΓΕΣ

Συνάδελφοι πέρασαν 3 χρόνια από τις προηγούμενες εκλογές.
Από τότε μέχρι σήμερα άλλαξαν πολλά.
Το κυριότερο για εμάς τους συνταξιούχους, είναι η δραστική μείωση των συντάξεων (μέχρι και 25% φτωχότεροι).
Συνάδελφοι οι εκλογές αυτές είναι διαφορετικές (όπως και η προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, μόνο που δεν το ξέραμε, μια που η τότε κυβέρνηση μας έκανε 25% πλουσιότερους!)
Στο τέλος αυτής της τριετίας  ίσως η σύνταξή μας, να είναι η μισή, απ’ αυτή που παίρναμε.
Φυσικά με τις ευλογίες των μπλε και πράσινων  “συνδικαλιστών μας”.
Όλοι  αυτοί  που σχίζουν δήθεν τα ρούχα τους όταν του πεις για παραταξιακά ψηφοδέλτια.
Ένα παράδειγμα για το πώς λειτουργούν κάποιοι “συνδικαλιστές”.
Σε πρόταση συναδέλφου για κοινούς αγώνες με τους εν ενεργεία συναδέλφους, κάποιοι πράσινοι του Δ.Σ των συνταξιούχων του λένε,  “τι σε νοιάζει εσένα, γιατί ανακατεύεσαι?   ασ’ τους να του ξεμπροστιάσουμε.” (τους μπλε εννοούσε).  
Οι  μπλέ με τη σειρά τους δεν κάνουν τίποτα, περιμένουν πότε θα πέσει η πράσινη δεξιά κυβέρνηση,  για να έρθει η μπλε δεξιά,  με τους δικούς της ανίκανους  και κλέφτες πολιτικούς.
Τα παραπάνω ευτυχώς, αφορούν μια μειοψηφία υποψηφίων .
Αυτούς να τους μαυρίσουμε.
Μαζί με τους παραπάνω να μαυρίσουμε και τους διακοσμητικούς, (αυτοί που εκλέγονται λόγω του εκλογικού συστήματος, δηλαδή των πολλαπλών ψήφων που ευνοεί την ομαδοποίηση, και που σκοπό έχει να δημιουργεί  πλειοψηφίες)
Ας ρωτήσουμε, ποιοι δουλεύουν (για τον σύλλογο όχι για τον εαυτό τους), ποιοι ήταν θετικοί, ποιοι προσπάθησαν.
Ας  ξανά διαβάσουμε την εφημερίδα μας, λέει πολλά. 
Τέλος ας μαυρίσουμε τους καίσαρες,  και αυτούς  που νομίζουν ότι ο σύλλογος είναι το μαγαζί τους.
Υπάρχουν αξιόλογα άτομα (και νέα) σε όλα τα κόμματα, που έχουν όρεξη για προσφορά, χωρίς χρωματιστά φίλτρα, αυτούς να ψηφίσουμε.
Το οφείλουμε στον εαυτό μας, στα παιδιά και στα εγγόνια μας.
Συναδελφικά
Ηρακλής Ζωγραφάκης.
Ηράκλειο Κρήτης

18/5/11

ΦΑΡΜΑΚΑ

Θα δίνουν σε λίγο τα φάρμακα με το παλιό σύστημα, (μόνο με την συμμετοχή μας) στους συναδέλφους ασφαλισμένους,  εφόσον έχουν πληρωθεί από το ταμείο μέρος των οφειλών. Τα παραπάνω μας γνωστοποίησε ο πρόεδρός μας Ηρακλής Κουτάντος  μετά από συνεννόηση με το πρόεδρος  των φαρμακοποιών. Ας μη ξεχνάμε ότι το ταμείο, έχει πράγματι στείλει χρήματα, σύμφωνα με το έγγραφο που μας έδειξε ο πρόεδρος μας,  στην συγκέντρωση της Δευτέρα στο αθλητικό κέντρο.

17/5/11

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ !

Θετική ήταν η συνάντηση των εν ενεργεία και συνταξιούχων,  που έγινε την Δευτέρα στο αθλητικό κέντρο. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν, εκπρόσωποι των παραπάνω,  και συμφωνήθηκε κοινή δράση για το θέμα των φαρμάκων. Οι πρόεδροι των συλλόγων θα επισκεφθούν το πρόεδρο των φαρμακοποιών. Συμφωνήθηκε ακόμα, να υπάρξουν και άλλες συναντήσεις, προκειμένου να οργανωθούν κοινές δράσεις για την αντιμετώπιση των θεμάτων που μας απασχολούν.

11/5/11

ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΜΑΖΙ


Συνάδελφοι έγινε μια πρώτη συνεννόηση μεταξύ  συνταξιούχων και εν ενεργεία συναδέλφων συνδικαλιστών (στο εργατικό κέντρο Ηρακλείου την ημέρα της απεργίας την 11-5-2011) για κοινή δράση.
Θα συναντηθούμε την Δευτέρα 16 Μαΐου και ώρα 7 μ.μ στο αθλητικό κέντρο (του πολιτιστικού συλλόγου) για να συζητήσουμε τα προβλήματα μας.
Αν αλλάξει η ημερομηνία ή ώρα θα σας ενημερώσουμε, απ' εδώ.  
Ηρακλής Ζωγραφάκης

10/5/11

Εκδρομή Πελοποννήσου

Συλλόγου  Συν/χων ΟΤΕ-Κρήτης
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-ΝΑΥΠΛΙΟ-ΠΟΡΟ - ΣΠΕΤΣΕΣ    
ΑΠΟ 15 έως 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011
Πρόγραμμα εκδρομής
15/6: ΗΡΑΚΛΕΙΟ- πλοίο  - ΠΕΙΡΑΙΑ
16/6: ΠΕΙΡΑΙΑ- ΔΙΑΚΟΦΤΟ—τρενάκι—ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ. 
Επίσκεψη (ΜΟΝΗΣ ΑΓ. ΛΑΥΡΑΣ, ΜΕΓΑΛΟΥ  ΣΠΗΛΑΙΟΥ, και ΣΠΗΛΑΙΟΥ  ΛΙΜΝΩΝ )       ΒΥΤΙΝΑ- ΤΡΙΠΟΛΙ—ΝΑΥΠΛΙΟ 
17/6 : ΝΑΥΠΛΙΟ—Μονή  Μαλεβή—ΝΑΥΠΛΙΟ--ΠΑΛΑΜΙΔΙ   Διαν/ση
18/6:  ΝΑΥΠΛΙΟ—ΠΟΡΤΟΧΕΛΙ—ΚΟΣΤΑ --ΣΠΕΤΣΕΣ – ΝΑΥΠΛΙΟ  Διαν/ση.
19/6:   ΝΑΥΠΛΙΟ—ΛΕΜΟΝΟΔΑΣΟΣ-ΓΑΛΑΤΑΣ-ΠΟΡΟΣ-ΝΑΥΠΛΙΟ  Διαν/ση.
20/6:   ΝΑΥΠΛΙΟ--ΕΠΙΔΑΥΡΟ-ΜΥΚΗΝΕΣ—ΚΟΡΙΝΘΟ--ΠΕΙΡΑΙΑ -  ΗΡΑΚΛΕΙΟ  

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο γραφείο του Συλλόγου τηλ 2810341405 με Προκαταβολή 100  € το άτομο και ΜΕΧΡΙ 3/6/2011 

                                     Π Δ Ε  Ηρακλειου - ΚΡΗΤΗΣ  10/5/2011


4/5/11

ΦΑΡΜΑΚΑ

Συνάδελφοι γεία σας
Μόνο τα φαρμακεία 3 νομών σε όλη την χώρα απαιτούν από τους ασφαλισμένους την καταβολή όλου του ποσού για την αγορά των φαρμάκων. Μεταξύ αυτών, και του Ηρακλείου (Ρόδου και Καλαμάτας?).
Μετά απ΄ αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά των εδώ φαρμακείων, πρέπει να αντιδράσουμε.
Μπορούμε να αγοράζουμε τα φάρμακα με το παλιό σύστημα, (δηλαδή μόνο με καταβολή της συμμετοχής) από φαρμακεία των Χανίων και Ρεθύμνου.
Μπορούμε να οργανωθούμε σε πεντάδες, (να παίρνουμε και άλλων συναδέλφων) και να πηγαίνουμε για καφέ σε κοντινά χωριά του νομού Ρεθύμνου, π.χ Ανώγεια.
Ακόμα και πούλμαν μπορεί να βάζει ο σύλλογος για Ρέθυμνο (και (ή) να πληρώνουμε όλοι μαζί).
Για παράδειγμα το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα (εκδρομές).
Συνάδελφοι αν αυτό που ισχύει σήμερα συνεχιστεί , θα μπούμε στις διαδικασίες που ισχύουν στο δημόσιο, τόσο για τα φάρμακα όσο και για τους γιατρούς.

Γράψετε παρακάτω στα σχόλια την άποψή σας.

ΦΑΡΜΑΚΑ ΙΙ

ΠΕΤΡΟΣ Μ ΓΡΥΛΛΟΣ  - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ  ΟΤΕ - ΧΡ. ΣΜΥΡΝΗΣ 9  ΣΑΜΟΣ 83100 -
ΤΗΛ 2273027783 - MAIL p.gryllos@yahoo.gr
ΣΑΜΟΣ 9-3-11

  ΠΡΟΣ
  1. Κ. ΑΝΔΡΕΑΝ ΛΟΒΕΡΔΟΝ
      ΥΠΟΥΡΓΟΝ  ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 
  2. Κ ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ
     ΥΠΟΥΡΓΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ  ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
 3. Κ. ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΒΑΡΔΙΚΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΝ ΣΑΜΟΥ                         
                            4. ΑΝΤ/ΡΧΗΝ ΣΑΜΟΥ Κ Θ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΟΥΣ
                            5..  ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΤΕ-ΑΕ  ΑΘΗΝΑ
                            6. ΤΑΥΤΕΚΩ(ΤΑΠ-ΟΤΕ ) ΠΡΟΕΔΡΟΝ Κ ΧΡ ΜΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗ
                            7. ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
                            8. ΠΑΝ. ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ
                            9.  ΠΑΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΝΤ/ΧΩΝ ΟΤΕ
                           10.  ΝΟΜ/ΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΑΜΟΥ
                           11.  ΟΜΕ-ΟΤΕ  ΑΘΗΝΑ
                           12. Τ.Δ.Ε. ΣΥΝΤ/ΧΩΝ ΟΤΕ ΑΙΓΑΙΟΥ  ΜΥΤΙΛΗΝΗ
                              - ΠΡΟΕΔΡΟΝ Κ ΑΝΕΣΤΗΝ ΜΠΟΓΟΡΔΟ- 
                      

                                                          Αξιότιμοι Κύριοι

              Θέτω υπ όψη σας  2 θέματα

  1. Υγειονομική  εξυπηρέτηση
---------------------------------------.
Από αρκετού χρόνου στην Σάμο και Ικαρία , η Υγειονομική Εξυπηρέτηση του Συνόλου των ασφαλισμένων στο ΤΑΠ-ΟΤΕ (σήμερα ΤΑΥΤΕΚΩ – κλάδος ΤΑΠΟΤΕ), Eργαζομένων και Συνταξιούχων , άμεσα και έμμεσα ,είναι προβληματική έως απαράδεκτη .
Όπως σας είναι γνωστό η εξυπηρέτηση γίνονταν από τα κατά τόπους , 7 τον αριθμό ,Εμπορικά Καταστήματα του ΟΤΕ.
Η κατάσταση με την πάροδο του χρόνου βαθμιαία άλλαζε επί τα χείρω , με την σταδιακή διακοπή της λειτουργίας  3 Καταστημάτων  ήτοι  Πυθαγορείου , Μυτιληνιών και Μαραθοκάμπου . Έγινε δε απαράδεκτη μετά και το κλείσιμο του Εμπ Καταστήματος Καρλοβάσου (29-6-2009), το οποίο εξυπηρετούσε την Δυτική πλευρά της Σάμου .
 Έτσι απέμειναν μόνο το Εμπ Κατάστημα της Πόλεως Σάμου, Αγίου Κηρύκου και Ευδήλου, για την Ικαρία , προς εξυπηρέτηση του συνόλου των ασφαλισμένων .(υφίστανται περίπου 500 και πλέον  άμεσα  και έμμεσα ).
To Εμπορικό Κατάστημα Σάμου λόγω έλλειψης Προσωπικού (υπηρετούσαν τέλος του 2010  6  υπάλληλοι ), διέθετε 1 υπάλληλό του 1-2 φορές την εβδομάδα , για την εξυπηρέτηση όλων αυτών των ασφαλισμένων .καί τα της Ικαρίας  από τον ένα , εναπομείναντα υπάλληλο , ανά Κατάστημα  .
 Έτσι κάθε μέρα δημιουργούνται ουρές αναμενόντων συναδέλφων οι οποίοι – λόγω και του περιπλόκου συστήματος προέγκρισης των εξετάσεων – αναμένουν επί 2-3 ώρες για εξυπηρέτηση ,  ή αν προκύψει πρόβλημα αποχωρούν για να επανέλθουν την άλλη μέρα .
Στη Σάμο αλλά και Ικαρία λόγω έλλειψης υπευθύνου υπολόγου του ΤΑΠΟΤΕ  , όπως   γίνεται αντιληπτό ,εφαρμόζεται τραγελαφικά το σύστημα της προεγκρίσεως των εξετάσεων .Δηλαδή προσέρχεται ο ασφαλισμένος καταθέτει τα σχετικά παραπεμπτικά (ΑΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ), αυτά διαβιβάζονται με FAX εις την ΡΟΔΟ (όπου υπόλογος του ΤΑΠ-ΟΤΕ  επιφορτισμένος με Νομό Σάμου και Δωδεκανήσου ), και αναμένουν λόγω φόρτου του  εις Ρόδον υπολόγου  ,επί 7ήμερο, μέχρι την άλλη εβδομάδα  δηλαδή ,προκειμένου να πάρουν την προέγκριση για να πραγματοποιήσουν τις εξετάσεις
 .Αφού  τις πραγματοποιήσουν προσέρχονται για την εξόφληση τους την επόμενη εβδομάδα .
Επομένως , πέραν του απαραδέκτου του χρόνου , ιδιαίτερα διά τους διαμένοντας εκτός της Πόλεως Σάμου, υφίσταται σοβαρότατο πρόβλημα ταλαιπωρίας , εξόδων μετακινήσεως , κινδύνων , διότι πρόκειται και περί υπερηλίκων Συνταξιούχων κλπ κλπ .Μέσος όρος μετακινήσεως , για τους  εκτός της Πόλεως 60 μέχρι 80 χιλιόμετρα ,(ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΣ ) , και άλλα  απομακρυσμένα χωρία , πολαπλασιαζόμένων των μετακινήσεων  επί 2 η 3, κατά περίπτωση
Δεν παραλείπω να  αναφέρω το γεγονός ότι εάν οι αναμένοντες είναι πολλοί ή ο εξυπηρετών υπάλληλος ασθενήσει ή ευρίσκεται σε κανονική άδεια ή ασθενήσει άλλος  υπάλληλος από το Εμπορικό Κατάστημα το όλο σύστημα  καταρρέει , οπότε απαιτείται αρκετά μεγαλύτερο  χρονικό διάστημα ή δεν γίνονται οι εξετάσεις, για τις οποίες υφίστανται κανονιστικά προθεσμίες ή πραγματοποιούνται άνευ προεγκρίσεων με δυσμενή οικονομικά αποτελέσματα για τους ασφαλισμένους …
 Αν  αναλογιστεί κανείς το γεγονός ότι για μια εξόφληση επισκέψεως ιατρού (20) ΕΥΡΩ ,χρειάζεται ο ασφαλισμένος εκτός της πόλεως Σάμου να μετακινηθεί από 40 μέχρι 80 χιλιόμετρα , φυσικό είναι να  το σκεφτεί  και  προκειμένου να μην υποστεί αυτή την  επικίνδυνη ταλαιπωρία αναγκάζεται να πληρώσει , αφού θα πάρει σαφώς λιγότερα χρήματα ,των  δαπανηθέντων για την μετακίνηση , εκτός των άλλων κινδύνων .
Ίσως αυτό να είναι (ΓΙΑ  ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ), το ζητούμενο από το σύγχρονο ανάλγητο Κράτος , για τους ασφαλισμένους μας , ιδιαίτερα δε για  τους ηλικιωμένους συνταξιούχους μας .
Έτσι αυτοί γίνονται επιθετικοί κλπ με απρόβλεπτες συνέπειες για την  υγεία τους .Ίσως και αυτό , εδώ που φτάσαμε , να είναι ζητούμενο .
Αυτή η κατάσταση που περιγράφεται ανατρέχει στο 2010 και παλαιότερα .
 Τον Δεκέμβριο του 2010 απεχώρησε από την Υπηρεσία του ΟΤΕ η υπάλληλος που εξυπηρετούσε τους ασφαλισμένους μας . Έτσι το προσωπικό του Εμπορικού Καταστήματος Σάμου μειώθηκε στους 5  υπαλλήλους  ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ , μια δε εξ αυτών
ανέλαβε την εξυπηρέτηση του ΤΑΠ-ΟΤΕ .
 Τον Μάιο του 2011 αναμένεται και άλλη αποχώρηση , οπότε το Προσωπικό του Καταστήματος θα μειωθεί στους 4, με αποτέλεσμα  το όλο σύστημα  να καταρρεύσει λόγω αδυναμίας του , να εξυπηρετήσει τους ασφαλισμένους  επειδή προκύπτει πρόβλημα  πλέον επαρκούς στελέχωσης του Καταστήματος  Σάμου ,με άγνωστα αποτελέσματα διεκδικήσεων , προσφυγών , αγωγών , κινητοποιήσεων , κλπ .
Στην Ικαρία , όπως προανέφερα , στον ΄Αγιο Κήρυκο και Εύδηλο υφίσταται 1 υπάλληλος , όταν δε αυτός ασθενήσει η λάβει άδεια , τα γραφεία κλείνουν με δυσμενή αποτελέσματα από την  τραγική αυτή Κατάσταση .
Μια λύση η οποία προτείνεται για Σάμο ,έστω προσωρινή και για  μερική τακτοποίηση του προβλήματος,  είναι η ανάθεση του έργου της εξυπηρέτησης , σε καθημερινή βάση,σε πλεονάζον Προσωπικό του Τεχνικού Τμήματος Σάμου ,  όπου υφίστανται Διοικητικοί Υπάλληλοι ,
Μια άλλη λύση, προσωρινή και αυτή , είναι η ανάθεση του έργου της καθημερινής εξυπηρέτησης  εις τα ΕΛΤΑ .
 Αδυνατώ να κατανοήσω το γεγονός , ότι εφ όσον ανήκουμε εις το ΤΑΥΤΕΚΩ  γιατί δεν μπορούμε να εξυπηρετηθούμε από εκεί , όπως και κατά το παρελθόν εγίνετο για έκτακτες περιπτώσεις  με αμοιβαιότητα ;;.
Η πλέον όμως σωστή λύση του όλου προβλήματος ,  η οποία και προκρίνεται ως ιδανική  είναι η δημιουργία Γραφείων ΤΑΥΤΕΚΩ  ανά Νομό  , όπου δεν υφίστανται ,  με στελέχωση από μετατάξεις υπαλλήλων, όπως γίνεται ,ως υπολόγων , οι οποίοι και θα αναλάβουν το σύνολο των ασφαλισμένων  , ήτοι ΕΛΤΑ , ΟΤΕ , ΔΕΗ , ΤΡΑΠΕΖΕΣ  ΚΛΠ .
 Για την  υλοποίηση της συγκεκριμένης πρότασης προτείνω την δημιουργία 1 Γραφείο για Σάμο και 1 για Ικαρία .
   Αυτό το επιθυμούν  ασφαλώς και οι Επιχειρήσεις .
 Ακόμη Υπάλληλοι που  μπορούν να στελεχώσουν το ΤΑΥΤΕΚΩ , είναι  μέρος των αδιόριστων υπαλλήλων της ΑΤΕ  , οι οποίοι θα προσληφθούν από το ΙΚΑ,
 Η άλλων  εκ μετατάξεως .
.
  1. Προμήθεια Φαρμάκων .
      ------------------------------------
..  Από 25ετίας και πλέον  στον Νομό Σάμου τα κατά τόπους Φαρμακεία , δεν δέχονται την επί  πιστώσει προμήθεια των Φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΤΑΠ-ΟΤΕ , νυν  ΤΑΥΤΕΚΩ , σύμφωνα με απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Σάμου (ΝΠΔΔ).
Έτσι ο ασφαλισμένος καταβάλλει μετρητοίς, εξ ολοκλήρου την  αξία των συνταγογραφούμενων φαρμάκων και στην συνέχεια προσέρχεται , όπως περιγράφεται παραπάνω , στο Εμπ Κατάστημα του ΟΤΕ Σάμου, μετά και το κλείσιμο των κατά τόπους Γραφείων του, προκειμένου να λάβει το 75% της αξίας των .
 Αυτό ισχύει γιά το σύνολο των συνταγών , ανεξαρτήτως αξίας .Έτσι για την εξόφληση μίας συνταγής αξίας 20 Ευρώ , ο ασφαλισμένος θα πρέπει να διανύσει τις αποστάσεις που αναφέρονται  στην Πρώτη ενότητα του εγγράφου .
Το γεγονός αυτό είναι μοναδικό Πανελλήνια και συμβαίνει μόνο στους Νομούς Σάμου και Χίου .
Επισκέφτηκα την Γ. Σ. ΤΟΥ Φαρμακευτικού Συλλόγου Σάμου στις 19/12/2010, προκειμένου να ζητήσω την εφαρμογή και στον Νομό Σάμου , αυτών τα οποία ισχύουν στο υπόλοιπο Ελληνικό Κράτος . ,αλλά η αντιμετώπιση της οποίας έτυχα με αποκαρδίωσε και αισθάνθηκα ως επαίτης .
  Το θέμα βέβαια δεν εισήχθη προς συζήτηση , για διαφόρους λόγους , αλλά μέλη της Γ Σ  απήντησαν  ότι αυτό γίνεται διότι το ΤΑΥΤΕΚΩ δεν είναι φερέγγυο , έχουν μεγάλα κόστη λειτουργίας , γραφική εργασία , και γιαυτό προτιμούν την άμεση εξόφληση των φαρμάκων καθ ότι στο απώτατο παρελθόν υφίστατο μεγάλη καθυστέρηση εξοφλήσεως των οφειλομένων . και ότι το θέμα θα εξεταστεί εις επόμενη Γ Σ ….. Δηλαδή  σε περίπου ένα έτος …
Μετά από επαφές τις οποίες είχα με τά  κατά τόπους γραφεία του ΤΑΠΟΤΕ  , εις την Ελλάδα αλλά και με  μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, μου γνωστοποιήθηκε ότι η εξόφληση της αξίας των Συνταγών , γίνεται εντός 45-60 ημερών, από της υποβολής των  στην Υπηρεσία του Ταμείου .
 Δεν μου διαφεύγει το γεγονός ότι οι Φαρμακοποιοί , εκτός από επιστήμονες είναι και ελεύθεροι επαγγελματίες (προστατευομένου κλειστού επαγγέλματος και μάλιστα ΝΠΔΔ ) ,  και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΤΙΜΟΎΝ  αφ ενός μεν την άμεση εξόφληση και αφ ετέρου την αποφυγή προσθέτου γραφικής εργασίας , πρόσληψη προσωπικού , δηλαδή μείωση του κόστους .
Βέβαια  το γεγονός ότι είμαστε σε νησιά και καταδικασμένοι εκ των πραγμάτων να μην δυνάμεθα να προμηθευτούμε τα προϊόντα αυτά από άλλο Νομό , ουδόλως τους ενδιαφέρει αλλά  αντιθέτως , όπως φυσικό είναι ,δρα επ ωφελεία  των .
 Το εκτός πάσης λογικής είναι η υφέρπουσα πληροφορία , ότι ένιοι  εξ αυτών  αποτρέπουν  άλλους συναδέλφους των, πού επιθυμούν να μας προμηθεύσουν τα φάρμακα επί πιστώσει , λοιδωρούμενοι μάλιστα .
 Σε αυτή την περίπτωση ομιλούμε για  συνθήκες Καρτέλ και Μονοπωλίου , εφ όσον δεν υφίσταται ο ανταγωνισμός της  παροχής υπηρεσίας  …. Σε κλειστό επάγγελμα μέχρι σήμερα .
 Είμαστε δηλαδή εγκλωβισμένοι στην διάθεση ενός ΝΠΔΔ  το οποίο επιβάλλει τους κανόνες της Αγοράς  .
 Λυπούμαι που το αναγράφω αλλά  θεωρώ το γεγονός τούτο απαράδεκτο για την σημερινή εποχή   αλλά  και των κατά καιρούς Κυβερνητικών επαγγελιών ..

Ένα άλλο στοιχείο που προέκυψε  από τις πρόσφατες απεργίες των Φαρμακοποιών (εις την λοιπή Ελλάδα ) , είναι το ότι  αυτοί  δεν αρνήθηκαν να εκτελέσουν Συνταγές ,επί πιστώσει ,του ΤΑΥΤΕΚΩ  .
  Επομένως καταρρίπτεται το επιχείρημα της αφερεγγυότητος  του ,όσον αφορά την έγκαιρη εξόφληση του 75% της αξίας των Συνταγών .
Τέλος  για την συμμετοχή μας (25%), της αξίας των Συνταγών.
 Με την πρακτική την οποία περιέγραψα παραπάνω , δηλαδή με την πλήρη και άμεση εξόφληση των συνταγών ,από τους ασφαλισμένους μας , στερούμεθα  του    αποδεικτικού στοιχείου του 25%, αφού το ΤΑΥΤΕΚΩ-ΤΑΠΟΤΕ-, μας παρακρατεί την απόδειξη του φαρμακείου, επιστρέφοντάς μας το 75% της αξίας της .
Έτσι δεν δυνάμεθα να χρησιμοποιήσουμε ένα σοβαρό ποσό για το χτίσιμο του ετησίου αφορολογήτου της Φορολογικής μας Δήλωσης . .Ούτε μας χορηγεί την συνήθη βεβαίωση , ότι δηλαδή το Ταμείο καλύπτει μόνο το 75% , όπως κάνει για τις ιατρικές κλπ εξετάσεις , σε περίπτωση υπέρβασης της νομοθετημένης αξίας .. Και  αυτό το θέμα μπορεί να λυθεί απλούστατα δίνοντας σχετική εντολή στο ΤΑΥΤΕΚΩ-ΤΑΠΟΤΕ.
  Κύριοι
Από όλα όσα προανέφερα , αβίαστα εξάγεται το Συμπέρασμα ότι εδώ στον Νομό Σάμου βιώνουμε  διαφορετικές συνθήκες όχι μόνον διαβίωσης  αλλά και Κοινωνικού Αποκλεισμού και στέρησης των αυτονοήτων αγαθών όπως η ισονομία , η ευνομία κλπ , αγαθά που ισχύουν;; στην Χερσαία Ελλάδα .
Εδώ ισχύουν και μάλιστα για υπερήφανους ανθρώπους, απομάχους και προβεβηκυίας ηλικίας ,  άλλοι  άγραφοι Νόμοι , άλλες συμπεριφορές, άλλες μεταχειρίσεις .
 ΄Ανθρωποι οι οποίοι δεν αισθάνονται ,ταλαιπωρούμενοι, και τα καλλίτερα για την  άδικη , άνιση και  απαράδεκτη γενικά μεταχείρησή τους  ως  Έλληνες Πολίτες ,…
 Έχω την εντύπωση και εύχομαι να διαψευστώ , ότι βαδίζουμε ολοταχώς προς μια εποχή , στην οποία η αναφορά και μόνο σε δικαιώματα Κοινωνικού Κράτους , θα θεωρείται απαγορευτική και θα αποτελεί αντικείμενο ειρωνείας . . .  
 Με  Εκτίμηση

  
Πέτρος Μ Γρύλλος
Αντιπρόσωπος  Αιγαίου στην Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΕ

2/5/11

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

ΠΡΟΣΟΧΗ
Όσοι συνταξιούχοι δεν έχουν απογραφεί στην Εθνική Τράπεζα, πρέπει να παρουσιαστούν άμεσα στα γραφεία του ΤΑΠ ΟΤΕ Ηρακλείου, προσκομίζοντας τα παρακάτω.
1.Εκκαθαριστικό  φορολογικής δήλωσης 2010.
2.Ταυτότητα.
3.Έγγραφο με τον 12ψήφιο κωδικό σύνταξης

ΤΑΠ ΟΤΕ  Ηρακλείου
Τηλέφωνο 2810 247073